Rád svätého Lazara načrtáva spoluprácu s darcovským fondom Transforming Education.

 
 

Transforming Education Fund víta príležitosť rozvinúť nové globálne partnerstvo s Rádom svätého Lazara Jeruzalemského na podporu vzdelávacej práce nadácie Scholas Occurrentes Foundation a PVBLIC Foundation. Rád svätého Lazara zastupoval jeho veľmajster, Jeho Excelencia Don Francisco de Borbón von Hardenberg na stretnutí so svetovými riaditeľmi Scholas Occurrentes a Jeho Svätosťou pápežom Františkom, aby uznali túto novú príležitosť.

 

Vatikán – V novembri 2022 usporiadala Nadácia PVBLIC svoje výročné súkromné ​​stretnutie s najvyšším vedením Scholas Occurrentes a Jeho Svätosťou pápežom Františkom, tvorcom a propagátorom nadácie, aby oficiálne požehnala a oslávila podporu globálneho vzdelávania zo strany darcovského fondu Transforming Education. projektov.

 

Na tomto stretnutí vo Vatikáne sa zúčastnil Jeho Excelencia Don Francisco de Borbón von Hardenberg, veľmajster Rádu svätého Lazara Jeruzalemského v sprievode výkonného predsedu Nadácie PVBLIC Sergia Fernándeza de Córdova de Veyga a prezidenta Nadácie PVBLIC Stephena Keppela. Na súkromnom stretnutí sa diskutovalo o vytvorení partnerstva na piatich kontinentoch a v 43 krajinách, kde Rád svätého Lazara v súčasnosti pôsobí na podporu globálnych vzdelávacích programov nadácie Scholas Occurrentes Foundation a PVBLIC Foundation prostredníctvom darcovského fondu Transforming Education .

 
 

„V priebehu vekov bolo pápežstvo nesmierne významné na celom svete. Pre Rád svätého Lazara Jeruzalemského s jeho ekumenickým charakterom je výnimočnou výsadou, že môže byť súčasťou tejto pomoci pri mapovaní tejto novej globálnej spolupráce s darcovským fondom Transforming Education.“ Program. Prostredníctvom tejto aliancie Rád svätého Lazara osloví svoju pretrvávajúcu povinnosť pomáhať znevýhodneným ľuďom na celom svete. Účasť na tomto ambicióznom humanitárnom projekte je výsadou, ale aj obrovskou zodpovednosťou voči budúcim generáciám.“ – Jeho Excelencia Don Francisco de Borbón von Hardenberg, veľmajster Rádu svätého Lazara Jeruzalemského.

 

Cieľom rádu je zachovávať a brániť kresťanskú vieru, podporovať, starať sa a pomáhať chudobným, chorým a zomierajúcim, podporovať a udržiavať zásady kresťanského rytierstva a vo všetkom nasledovať Kristovo učenie. Aktivity rádu sú celosvetové, pričom osobitná pozornosť sa venuje Hansenovej chorobe (inak známej ako malomocenstvo). Svojimi aktivitami v charitatívnej, filantropickej, zdravotníckej a vzdelávacej oblasti prispieva Rád k dosahovaniu cieľov a princípov Charty Organizácie Spojených národov a Štatútu Rady Európy.

 

Nadácia Scholas Occurrentes je medzinárodná organizácia pápežského práva, ktorá pôsobí v 190 krajinách. Pápež František od svojho vzniku v Argentíne sníval o Scholase ako o možnosti dať konkrétnu odpoveď na výzvu tejto éry a poveril ho úlohou vychovávať k otvorenosti voči druhému, keď počul, že zhromažďovanie kúskov atomizovaného a bez významového sveta a začnite vytvárať novú kultúru: kultúru stretnutia.

 

Dnes má Scholas globálnu prítomnosť, ktorá integruje viac ako 400 tisíc vzdelávacích centier a oslovuje viac ako milión detí a mladých ľudí na celom svete. Jej poslaním je odpovedať na výzvu vytvárať kultúru stretnutia a spájať mladých ľudí vo vzdelávaní, ktoré vytvára zmysel.

PVBLIC Foundation spolupracuje so Scholas Occurrentes, nadáciou vytvorenou a podporovanou pápežom Františkom, ktorá od roku 2019 riadi program Transforming Education Donor Fund, ktorý spája vedúcich globálnych rodinných úradov s cieľom vzdelávať, zapájať sa a aktivovať pri vybraných príležitostiach. Transforming Education Donor Fund je spoločné partnerstvo, ktoré získava finančné prostriedky na podporu vzdelávacích programov Scholas po celom svete a iniciatív PVBLIC Foundation. Cieľom fondu odporúčaného darcom je spojiť umenie, šport a technológiu s cieľom propagovať kultúru prostredníctvom vzdelávania, spájať globálne programy a empatiu medzi ľuďmi s cieľom vybudovať lepší zajtrajšok, počnúc našou mládežou.

 
 

„Uvedenie globálnych organizácií, ktoré majú obrovský dosah Rádu svätého Lazara, je hlavným dôvodom, prečo sme sa spojili s nadáciou Scholas Occurrentes Foundation na vytvorenie programu darcovského fondu Transforming Education. Sme nadšení, že môžeme rozširovať a rozvíjať podporu, ktorú Rád svätého Lazara môže poskytnúť Scholas Occurrentes,“ – Sergio Fernández de Córdova de Veyga, výkonný predseda nadácie PVBLIC.

 
 

Rád svätého Lazara Jeruzalemského

 

Rád svätého Lazara Jeruzalemského je ekumenická organizácia kresťanských špitálov, ktorej duch siaha do Svätej zeme a krížových výprav, ktoré vznikli v 12. storočí. Rád je jedným z najmenších rytierskych rádov s počtom členov približne 4 500 vo veľkopriorstvách, veľkobailiwickoch, priorstvách, bailiwickoch a delegáciách na piatich kontinentoch. Tradičné humanitárne aktivity Rádu sú v oblasti lepry, ale jeho filantropické aktivity sa dnes rozšírili aj do iných oblastí, ktoré podporujú rôzne lekárske misie v rozvojovom svete.

 

Nadácia PVBLIC

 

PVBLIC Foundation je inovatívna nezisková organizácia, ktorá mobilizuje médiá, dáta a technológie pre trvalo udržateľný rozvoj a sociálny dopad na celom svete. Nadácia spája verejný, súkromný a neziskový sektor, zapája inovácie do sociálnych programov a pomáha vládam, mimovládnym organizáciám a medzivládnym organizáciám zvyšovať ich vplyv prostredníctvom originálnych programov, kreatívnych partnerstiev a strategických darcovských fondov. Nadácia riadi programy a partnerstvá, ktoré oslovili viac ako miliardu ľudí v 125 krajinách a inšpirovali globálne opatrenia v oblasti cieľov trvalo udržateľného rozvoja (SDG).

 

Fond darcov pre transformáciu vzdelávania

 

Darcovský fond Transforming Education má za cieľ spojiť umenie, šport a technológiu s cieľom propagovať kultúru prostredníctvom vzdelávania, spájať globálne programy a empatiu medzi ľuďmi s cieľom vybudovať lepší zajtrajšok, počnúc našou mládežou. Fond na transformáciu vzdelávania je fondom odporúčaným darcom (DAF), ktorý možno podporiť akýmkoľvek príspevkom aktív – hotovosťou, akciami alebo inými aktívami. Donorský fond transformujúceho sa vzdelávania bol vytvorený a je riadený nadáciou Scholas Occurrentes Foundation a PVBLIC Foundation.

 
Nájdete nás na: