JEHO SVÄTOSŤ BENEDIKT XVI. SA VRÁTILA DO DOMU OTCA

JEHO SVÄTOSŤ BENEDIKT XVI. SA VRÁTILA DO DOMU OTCA

Emeritný pápež Jeho Svätosť Benedikt XVI. zomrel dnes 31. decembra 2022 vo Vatikáne vo veku 95 rokov.

Sicílsky Veľký Bailiwick Rádu svätého Lazara Jeruzalemského zdieľa svoj smútok a sústrasť nad odchodom milovaného Pastiera s odkazom, ktorý vydal jeho brat Antonino Raspanti, ECLJ, biskup z Acireale a predseda Sicílskej biskupskej konferencie:

S hlboko zarmútenou dušou nad smrťou emeritného pápeža

BENEDIKT XVI

pozvanie, pamätajúc na výhody získané od Jeho učiteľského úradu počas rokov pontifikátu (2005-2013), vznášať modlitby za volebné právo.

Ako človek mimoriadnej kultúry a zbožnosti prenikol do tajomstva Krista a Cirkvi s kontemplatívnou dušou. Jeho texty, encykliky a rôzne dokumenty zostávajú referenčným bodom pre stretnutie a lásku s Ježišom Nazaretským.

Vychovaní jeho pokorou na neho spomíname s láskou a úctou, keď ide v ústrety Otcovi, v ktorého nežnosť a milosrdenstvo dôveroval.

Acireale, 31. decembra 2022

+ Antonino Raspanti, ECLJ

Biskup z Acireale – predseda Sicílskej biskupskej konferencie


JEHO SVÄTOSŤ BENEDIKT XVI. SA VRÁTILA DO DOMU OTCA

Jeho Svätosť emeritný pápež Benedikt XVI. zomrel dnes, 31. decembra 2022, vo Vatikáne vo veku 95 rokov.

Sicílsky Veľký Bailiwick Rádu svätého Lazara Jeruzalemského zdieľa svoj smútok a sústrasť nad odchodom svojho milovaného pastora s odkazom, ktorý vydal brat Antonino Raspanti, ECLJ, biskup z Acireale a predseda Sicílskej biskupskej konferencie:

S dušou hlboko zarmútenou smrťou emeritného pápeža

BENEDIKT XVI

Pozývam, pamätajúc na výhody, ktoré získal od svojho učiteľského úradu počas rokov jeho pontifikátu (2005-2013), aby sa modlili za volebné právo.

Ako človek mimoriadnej kultúry a zbožnosti prenikol do tajomstva Krista a Cirkvi s kontemplatívnym duchom. Jeho texty, encykliky a rôzne dokumenty zostávajú referenčným bodom pri stretnutí a láske s Ježišom Nazaretským.

Povzbudení jeho pokorou na neho s láskou a úctou spomíname, keď ide v ústrety Otcovi, v ktorého nežnosť a milosrdenstvo dôveroval.

Acireale, 31. decembra 2022

+ Antonino Raspanti, ECLJ

Biskup z Acireale – predseda Konferencie biskupov Sicílie

Nájdete nás na: