Memorandum o porozumení pri poskytovaní bezplatnej zdravotnej starostlivosti .

 (Zľava, právnik Zummo, dr. Zingale, mons. Pennisi, dr. Faraoni a dr. Canzone)

Memorandum o porozumení bolo podpísané 16. júna 2021 v hale arcibiskupského paláca Monreale medzi skupinou Sanitarius Karol Structures, ktorej predsedal Marco Zummo, a San Lazzaro Onlus zastúpeným Giuseppe Canzone, KLJ, pod záštitou Asp Palerma pre bezplatnú zdravotnú starostlivosť pre ľudí v núdzi a pre tých, ktorí majú ťažkosti s prístupom k liečbe.

Podujatie sa uskutočnilo za prítomnosti arcibiskupa z Monreale, monsignora Michele Pennisiho, GCLJ, veľkého priora rádu jeruzalemského San Lazzaro a prezidenta Karola Marca Zumma a prezidenta San Lazzaro Onlusa, Giuseppe Canzoneho, KLJ. , a Daniela Faraoni, ktorá vedie ASP v Palerme, ktorá dala iniciatívu sponzorstvu.

Prítomní boli aj Pino Zingale, GCLJ-J, sicílsky Grand Balì vojenského a špitálskeho rádu San Lazzaro di Gerusalemme a riaditeľ diecéznej charity Monreale don Ferdinando Toia.

Cieľom memoranda o porozumení s názvom „Zdravie solidarity“ je zaručiť štyri dni určené na bezplatnú zdravotnú starostlivosť pre ľudí v núdzi a ťažko prístupných k liečbe.

Cieľom tejto iniciatívy je realizácia projektu charitatívnej solidarity a humanitárnej pomoci prostredníctvom medziinštitucionálnej spolupráce medzi zúčastnenými subjektmi.

Počiatočná fáza predpokladá spoluprácu s diecéznou Charitou s cieľom zistiť potreby pomoci pre dané územie. Zdravotnícke zariadenia poskytnú tejto iniciatíve pohostinnosť vďaka poskytnutiu potrebného vybavenia Karolom, zatiaľ čo rád San Lazzaro bude spolupracovať vďaka svojim vnútorným zdrojom dobrovoľníkov, ktorí sú k dispozícii na dobrovoľnícke účely.

Od najjednoduchších liečebných postupov, ako je skríning, až po vyšetrenia na identifikáciu chirurgických patológií, gynekologické a kardiologické vyšetrenia, budú činnosti vychádzať z tohto cieľa opatrení zameraných na rozvoj hlbších služieb neskôr a po počiatočnom období skutočného začatia činnosti. aktivity.

„Ďakujem všetkým prítomným – vyhlásil Marco Zummo z Karola – a sme radi, že môžeme pri tejto iniciatíve spolupracovať. Týmto aktivitám sme venovali časť svojich zdrojov. Začne to experimentálnou fázou v priebehu nasledujúcich dvoch mesiacov, ale aktivity môžu byť inštitucionalizované najmenej raz mesačne pre tých, ktorí nemajú prístup k asistenčnej starostlivosti “.

„Ďakujem – vyhlásila Daniela Faraoni – za príležitosť poskytnutú ASP zúčastniť sa na realizácii princípu prístupu k spravodlivosti starostlivosti. Tieto iniciatívy nám umožňujú identifikovať slabé skupiny našej populácie, ktoré musíme vedieť zapojiť do prítomnosti a aktívnej účasti na ochrane zdravia. Zdravotnícke spoločnosti vykonávajú funkciu sociálneho zabezpečenia a sú nevyhnutným nástrojom, pretože nevykonávajú iba liečebné, ale aj preventívne činnosti podporujúce aktívnu účasť občanov. Projektu dávame plnú dostupnosť “.

„Ďakujem právnikovi Zummoovi – povedal Pino Zingale – za možnosť, že náš príkaz dohliada na túto iniciatívu v plnej spolupráci s partnermi projektu. V rámci našej objednávky máme veľa lekárov, ktorí sa rozhodli uskutočniť iniciatívu ako je táto, aby konkrétnym spôsobom prispeli komunite. Výhodou tejto iniciatívy je nezaviazanie verejných prostriedkov, ale podpora dobrovoľníctva s cieľom vytvoriť zásadu zdravej a konštruktívnej spolupráce v prospech najviac znevýhodneného obyvateľstva. “

„Som vďačný za toto stretnutie – uzavrel monsignor Michele Pennisi – ktoré nám ako arcidiecéze umožňuje čoraz viac sa zapájať do pastorácie zdravia, a snažiť sa tak byť nablízku verejným štruktúram, ale aj ľuďom v ťažkostiach. Rád svätého Lazara sa v priebehu storočí vyvinul ako ekumenický rád zameraný na zdravotnú starostlivosť. Iniciatíva je užitočná na vyplnenie medzery, ktorá často charakterizuje stav tých, ktorí nevedia, na koho sa obrátiť s potrebnou starostlivosťou. Ďakujem tiež ASP v Palerme a Karolovi “.


PODPÍSALI ZDRAVOTNÝ PROTOKOL SOLIDARITY

MEDZI LÁZNAMI SAN LAZZARO ONLUS A KAROL

(Zľava, pán Zummo, Dr. Zingale, mons. Pennisi, Dr. Faraoni a Dr. Canzone)

Bolo podpísané 16. júna 2021 v hale arcibiskupského paláca Monreale Memorandum o porozumení medzi zdravotníckymi zariadeniami skupiny Karol Group, ktorému predsedal Marco Zummo, a San Lazzaro Onlus zastúpeným Giuseppe Canzone, KLJ, pod záštitou Asp Palerma za bezplatnú zdravotnú starostlivosť pre chudobných, ktorí majú ťažkosti s prístupom k starostlivosti.

Podujatie sa uskutočnilo za prítomnosti arcibiskupa z Monreale, monsignora Michele Pennisiho, GCLJ-J, veľkého priora rádu jeruzalemského svätého Lazara a prezidenta Karola Marca Zumma a prezidenta San Lazzaro Onlus, Giuseppe Canzone a Daniela Faraoni, ktorá stojí na čele Asp z Palerma, ktorá nad iniciatívou prevzala záštitu.

Prítomní boli aj Pino Zingale, GCLJ-J, sicílsky exekútor vojenského a špitálskeho rádu San Lazzaro v Jeruzaleme a riaditeľ diecéznej charity Monreale don Ferdinando Toia.

Cieľom memoranda o porozumení s názvom „Zdravie solidarity“ je zabezpečiť štyri dni času na bezplatnú zdravotnú starostlivosť pre chudobných ľudí, ktorí majú ťažkosti s prístupom k starostlivosti.

Cieľom tejto iniciatívy je realizácia projektu solidarity a humanitárnej charitatívnej pomoci prostredníctvom medziinštitucionálnej spolupráce medzi zúčastnenými subjektmi.

Počiatočná fáza zahŕňa spoluprácu s diecéznou Charitou s cieľom zistiť potreby blaha územia. Zdravotnícke zariadenia poskytnú tejto iniciatíve pohostinnosť vďaka poskytnutiu potrebného vybavenia Karolom, zatiaľ čo rád San Lazzaro bude spolupracovať vďaka svojim vnútorným zdrojom dobrovoľníkov, ktorí sú k dispozícii na dobrovoľnícke účely.

Od najjednoduchších liečebných postupov, ako je skríning, až po vyšetrenia na zistenie chirurgických patológií, gynekologické a kardiologické vyšetrenia, budú činnosti vychádzať z tohto cieľa opatrení, aby sa podruhé vyvinuli podrobnejšie služby a až po počiatočnom období skutočného začatia aktivity.

„Ďakujem všetkým prítomným ľuďom – vyhlásil Marco Zummo z Karola – a sme radi, že môžeme na tejto iniciatíve spolupracovať. Na tieto aktivity sme určili časť svojich zdrojov. V nasledujúcich dvoch mesiacoch začneme s experimentálnou fázou, ale tieto činnosti môžu byť inštitucionalizované najmenej raz mesačne pre tých, ktorí nemajú prístup k sociálnej starostlivosti “.

„Ďakujem – povedala Daniela Faraoni – za príležitosť poskytnutú Aspu podieľať sa na implementácii princípu prístupu k spravodlivosti starostlivosti. Tieto iniciatívy nám umožňujú identifikovať slabé segmenty našej populácie, ktoré musíme vedieť zapojiť do prítomnosti a aktívna účasť na ochrane zdravia. Zdravotnícke spoločnosti zohrávajú úlohu sociálneho zabezpečenia a sú nepostrádateľným nástrojom, pretože nielen vykonávajú opatrovateľské činnosti, ale aj prevenciu propagujú aktívnu účasť občanov. Projekt poskytujeme v plnom rozsahu. “ .

„Ďakujem právnikovi Zummoovi – povedal Pino Zingale – za možnosť, že náš Rád dohliada na túto iniciatívu v plnej spolupráci s partnermi projektu. V našom ráde máme veľa lekárov, ktorí sa rozhodli uskutočniť takúto iniciatívu, aby konkrétnym spôsobom prispeli Prednosťou tejto iniciatívy nie je viazanie verejných prostriedkov, ale podpora dobrovoľníctva s cieľom dosiahnuť zásadu zdravej a konštruktívnej spolupráce v prospech najviac znevýhodneného obyvateľstva. ““

„Som vďačný za toto stretnutie – uzavrel monsignor Michele Pennisi – ktoré nám ako arcidiecéze umožňuje čoraz viac sa angažovať v pastorácii zdravia, a tým sa snažiť byť nablízku verejným zariadeniam, ale aj ľuďom v núdzi. storočia sa vyvinuli ako ekumenický rád zaviazaný k zdravotnej starostlivosti. Iniciatíva je užitočná na vyplnenie medzery, ktorá často charakterizuje stav tých, ktorí nevedia, kam sa obrátiť na potrebnú liečbu. Ďakujem tiež Aspovi z Palerma a Karolovi „.

Nájdete nás na: